top of page

Trouble shooting

Q1:  Why can't it be turned on, there is no response when pressing the touch key? Ans. A: Please fully charge LilySpots before using it for the first time (the charging time is approximately 1 hour). Ans. B: If you press the key three times and the green light also flashes with the key, but LilySpots does not start, it is because the key pressing speed is too slow. Please adjust the button pressing speed and tap it three times within 1 second. Note: If you continuously press the key 4 times or more, it will turn into a red light flashing with the key, indicating inappropriate operation. This is a safety design to prevent accidental power-on. Please click "Demo" to watch the operation instructions clip.

Q2: Why is no bubble appearing when making hypochlorous acid water? Ans: Because there is no salt in the water. Please add 0.15 grams of fine salt into the water bottle and tighten the spray head, then shake gently 20-30 times to fully dissolve the salt before turning on the machine.

Q3: Why does the operation automatically stop after the red light flashes in the bottle when starting the hypochlorous acid water making process? Reason A: Due to low battery, please charge first and then try again. When necessary, you can also charge and make hypochlorous acid water at the same time. If the abnormal shutdown state (red light flashing and beeping 4 times before automatically shutting down) still occurs during or after charging, it may be due to the following reasons: - Reason B: The salt in the bottle may not have fully dissolved. Solution: Please shake the bottle about 20-30 times to fully dissolve the salt before trying again. Note: Please use fine salt and avoid using coarse salt! Because undissolved salt will cause the hypochlorous acid water produced to not meet the chlorine concentration standards you set. Reason C: Too much salt has been added. Solution: Please change the water and add 0.15 grams of salt, using a level spoon as the standard. Reason D: The electrolyte plates have accumulated too much salt deposit. Solution: After about 3 months of operation or 100 times of making, the electrolyte plates will accumulate too much sediment (salt deposit). Simply soak the bottle in vinegar for 2 hours and then rinse with clean water to restore normal operation. Please click "Video" to watch "Instant Response for Excess Salt technology" demonstration video If the above methods cannot solve the problem, please contact the maintenance department of our company. WhatsApp: 852-5498 0243 or Email: service@lilyspots.com

Q4: How to switch between 80ppm or 200ppm mode? Ans: To switch between modes, quickly tap the button 3 times. If the light is aqua blue (80ppm), tap the button once again within 3 seconds to change it to a rose-pink light (200ppm). If the light is already rose-pink (200ppm), tap the button once again within 3 seconds to change it to aqua blue (80ppm). If you continue to tap the button, the lights will switch back and forth between the two options. After selecting the desired mode, wait for 3 seconds to start making hypochlorous acid water. Note that you cannot switch modes during the making process, but you can touch and hold the button to force stop the operation. The machine will automatically save the last mode used and use it the next time you start it.

Q5: There is a leak from the bottle, how should it be handled? Ans: Please check 1. If the bottle is tightened to the base. 2. If the spray head is tightened to the bottle mouth. 3. If there are cracks in the bottle or base. Note: The machine has a color waterproof ring at the connection between the base and the bottle. If it is lost, it will cause leakage.

Q6: LilySpots is unable to charge, how should it be handled? Ans: Please first check if the charging cable connector is damaged or corroded, and try again with another USB-C charging cable. Note: Please avoid letting the USB-C interface and charging cable connector come into contact with hypochlorous acid water or water, causing damage. If it still cannot be charged, please contact our repair department for follow-up

Q7: The spray head cannot spray water, what should I do? Ans: Please remove the spray head and soak it in vinegar for 1 hour. If it still does not work, please replace the spray head. You can purchase the original spray head or an M24 tooth compatible spray head by click the "Shop".

About Hypochlorous acid (HOCl)

Q8: What is hypochlorous acid ? Ans:  Hypochlorous acid (HOCl) is a powerful oxidizing agent. In aqueous solution, it dissociates into H+ and OCl–, denaturing and aggregating proteins. HOCl also destroys viruses by chlorination by forming chloramines and nitrogen-centered radicals, resulting in single- as well as double-stranded DNA breaks, rendering the nucleic acid useless and the virus harmless. The U.S. Environmental Protection Agency has released a list of disinfectants to protect against the spread of the coronavirus, including hypochlorous acid. https://www.epa.gov/coronavirus/list-n-advanced-search-page-disinfectants-coronavirus-covid-19​

Q9: Is the disinfection water sterilization ability of the disinfection water maker experimentally proven? Ans: The disinfectant water produced by LilySpots mini has been verified by IAS Accredited Testing Laboratory, an internationally recognized testing laboratory, according to the European Union standard EN14476:2013+A2:2019. It has been proven to effectively kill 99.99% of the 2019 coronavirus* and monkeypox virus** within 15 seconds. The germ-killing rate was tested by the authoritative testing organization SGS according to the European Union standard EN1276:2019 for the quantitative suspension test method for chemical disinfectants and preservatives, resulting in a germ-killing rate of up to 99.999%.# LilySpots has passed multiple strict tests and certifications from the European Union EN14476 and EN1276 and the national “Disinfection Technology Regulations”, effectively killing bacteria and viruses, including: Enveloped virus 2019-nCoV COVID-19* and its variants Staphylococcus aureus# Pseudomonas aeruginosa# E. coli# Enterococcus haiii# Candida albicans^ Envelope viruses include: Coronavirus Coronavirus - SARS Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus - MERS Middle East Respiratory Syndrome Filoviridae Filoviridae - Ebola Ebola virus Filoviridae Filoviridae - Marburg Marburg virus Human T Cell Leukemia Virus (HTLV) Hepatitis B virus (HBV) Hepatitis C Virus (HCV) Hepatitis Delta Virus (HDV) Measles Virus Rubella Virus Rabies Virus Influenza Virus Human Immunodeficiency Virus (HIV) Herpesviridae Herpesviridae Flavivirus Flaviviridae Paramyxoviridae Paramyxoviridae Poxviridae Poxviridae** (** According to WHO, monkeypox virus is an enveloped double-stranded DNA virus belonging to the genus Orthopoxvirus of the family Poxviridae) * Accredited by IAS laboratory according to EU standard BS EN14476:2013+A2:2019 Test report: TL1008-KS0608202201A # Tested by authoritative testing agency SGS according to BS EN1276:2019 test report: HKHC2011009014HC-02 ^ Verified by the national testing center Gmicro, Test report: 2020SP12790R01D   The above experimental data are for reference only.​

Q10: How long can the generated hypochlorous acid water be stored for? Ans: It can be stored for 7 to 14 days if it is not exposed to light for a long time.

Q11: Is hypochlorous acid stable? Ans: Hypochlorous acid is a delicate substance that has limited stability. However, if stored in a dark and cool environment, it can retain its efficacy for over a week. With this in mind, the product is designed to be made fresh to ensure a sterilization efficiency of over 99.9%. In fact, if the solution is made on the same day, its sterilization efficiency can reach a staggering 99.9999%. This makes it an incredibly convenient option for on-the-go use. When carried, simply placing it in a bag can protect it from light exposure. To enhance disinfection efficiency, the user can increase the concentration of Hypochlorous acid by pressing a button. However, it is advisable to avoid using concentration levels exceeding 200 ppm on hands and skin.

Q12: What are the specific requirements for the water and salt used in the production of Hypochlorous acid solution? Ans: When producing Hypochlorous acid solution, tap water, distilled water, boiled water, table salt, fine salt, and pure salt can be utilized. It is important to avoid using salt that contains other substances, such as iodine. Note: It is not advisable to use hot water as it will trigger the decomposition of Hypochlorous acid.

Q13: Does the use of hot water improve the bactericidal abilities of Hypochlorous acid solution? ​Ans: It is not recommended to use water with a temperature exceeding 50℃ in the production of Hypochlorous acid solution, as high temperatures will cause the decomposition of Hypochlorous acid.

Q14: What is the difference between cleaning mode and sterilization mode? Does cleaning mode only clean but not sterilize? ​Ans: Both modes have the capability to sterilize. The cleaning mode, with a hypochlorous acid concentration of 80ppm, is intended for use in cleaning and sterilizing objects that are free of noticeable stains. On the other hand, the sterilization mode, with a hypochlorous acid concentration of 200ppm, is employed in dirtier environments, such as toilet boards, for cleaning and sterilizing purposes.

Q15: Do I need to add vinegar to make hypochlorous acid water? ​Ans: The addition of vinegar is not recommended as it imparts an acidic taste and may generate chlorine gas, which is hazardous to human health. The machine is engineered according to international standards for Hypochlorous acid solution and can produce a maximum concentration of 200ppm, which is sufficient to eliminate viruses and bacteria.

Q16: Will hypochlorous acid corrode? Ans: Hypochlorous acid is a strong oxidant and can cause corrosion if it is placed on brass, copper, iron, or low-quality steel for a long time. Wiping the surface after use will eliminate this problem. However, stainless steel will not corrode under Hypochlorous acid solution with a concentration of 200 ppm or lower and does not need to be wiped afterwards.

Q17: Can hypochlorous acid be sprayed on clothes and bags? Ans:  Long-term exposure to Hypochlorous acid solution may cause color change and deformation of knitted fabrics and leather. If you want to spray clothes, it is recommended to use 80ppm and test it in an inconspicuous place first. It is best to pour the disinfectant into a "mini nano sprayer" to disinfect clothes. As for bags, it is recommended to spray on a dry cloth first, then use the cloth to wipe the bag to disinfect it, and finally wipe the bag dry.

Q18: Can it be used and recycled indefinitely? Ans: Yes, if Hypochlorous acid solution is made every day, it is recommended to soak the machine in edible white vinegar for 1 hour and thoroughly clean it with water on a monthly basis. This will make the machine more durable. We also provide one hour fast repair and one year maintenance service.

Q19: Is it safe to have contact between Hypochlorous acid solution and skin? Ans: Hypochlorous acid water is a highly effective weak acid disinfectant with safety, non-irritating, and anti-inflammatory properties. It is suitable for disinfecting and sterilizing surfaces and has been shown to be effective in disinfecting hands at a concentration of 100ppm or lower. LilySpots offers two modes of hypochlorous acid concentration, including an environmentally friendly and safe 80ppm mode for hand disinfection. This mode is suitable for cleaning and disinfecting smartphones, tableware, toys, and hands while ensuring a safe hypochlorous acid concentration with the "Instant Response for Excess Salt technology." However, it is important to be cautious with the excessive use of high-concentration hypochlorous acid solutions, as it may lead to skin sensitivity and allergic reactions. In general, hypochlorous acid is a safe and effective disinfectant with a wide range of applications. Additionally, if you experience any allergic reactions to hypochlorous acid water , it is advised to discontinue use and seek medical advice.

Q20: What are the problems with putting in too much salt? Ans: LilySpots monitors the amount of salt and stops the operation if it is too much, effectively preventing the production of Hypochlorous acid with a chlorine concentration ppm exceeding the standard. Most similar products in the market do not have this feature, which can lead users to accidentally produce Hypochlorous acid with an excessive chlorine concentration, affecting health.

bottom of page